Alla inlägg den 15 april 2010

Av Sven - 15 april 2010 18:20

Bonden sprider gödsel på åkrarna runt de forna stadsbarnens idylliskt lantliga hem. Stanken av urin och avföring ligger skarp i luften. Den svider i näsborrarna och tanken på att fika utomhus är avlägsen trots det varma och sköna vädret.

 

Men det är en del av landsbygdens vardag. Jorden får näring till den växtlighet som kommer att gro och växa upp under våren. Skörden blir spannmål till lantdjuren, som fortsätter att producera massor av skit. Detta sparar bonden på hög, och processen återkommer nästa vår. Detta är verkligen "recycling på hög nivå".

 

Gödselstanken är som starkast spridningsdagen och avtar efter två till tre dagar. Det kan man väl stå ut med när den lantliga idyllen har så mycket mer att erbjuda än den skitlukt som ligger i luften just nu. Det kommer att bli många sociala grill- och fikastunder denna vår och sommar och ingen av våra vänner ifrån stan kommer att lägga en tanke på att platsen har luktat illa i några dagar i april.

 

Det ironiska är att bondens grannar ifrån stan, samtidigt som gödselspridningen sker, börjar bygga upp sitt poolområde i sin visserligen rengjorda, men ändock gamla gödselstack. Och allt detta sker, för att skapa en mysigt social och trevlig miljö att vistas i, under 

sommarperioden.

 

Trots människors olika behov och värderingar går det att leva i harmoni, sida vid sida. Det gäller bara att förstå och respektera varandras olika sätt att se världen.Tänk på det när grannarna ger negativa vibbar, bjud in dem på fika. Dagens skit är morgondagens näring, om du hanterar det rätt.

 

..vi ses..

Ovido - Quiz & Flashcards