Alla inlägg den 30 september 2010

Av Sven - 30 september 2010 19:21

I 143 år har den funnits i Sverige. Under de senaste deceniet ha den funnits i svenska hem mellan soffdynor, under mattor, i myntburkar, i springor och vrår. 

I sin storhet var den ett ståtligt silvermynt som ständigt behövdes i handeln och bytte många ägare. Som barn fick du så mycket godis för detta mynt, att du till och med kunde dela med dig till kompisarna och dessutom ha ont i magen av allt godisätandet.

Längesedan den var värd att ha i plånboken, inte ens i barnens spargris lyste den upp för inköp av framtida drömmar, I morgon är den inte ens värt ett vitten om du inte lämnar den till banken, denna lilla kopparpeng.

Om du känner det så kan du lämna alla upphittade 50 öringar till något välgörande ändamål. Så låt inte alla mynt bara ligga kvar av ren lathet, I stort antal är de fortfarande värda mycket Kanske inte för dig, men för resten av världen kan det betyda att rädda liv.

Städa hemmet och samla alla kopparmynt till någon välgörenhet som du tror på. Det uppskattas, det lovar jag.

För tjugo st femtio-öringar får exempelvis en person i Afrika ett fullgott malaria-vaccin.

För tjugo st femtio-öringar får exempelvis en person i Afrika möjlighet till rent dricksvatten i ett år.

För tjugo st femtio-öringar får exempelvis en person akuthjälp i katastrof-situationer som t.ex jordbävningar och översvämningar. Det finns säkert mycket mer som femtio-öringarna kan räcka till och dessutom känns det säkert bra för dig själv om du så enkelt kan hjälpa en annan människa med mynt som snart är värdelösa.

Du har ett halvår på dig,sen är det försent...vi ses..

Ovido - Quiz & Flashcards