Direktlänk till inlägg 31 maj 2010

Sagan om Oraklet & Profeten

Av Sven - 31 maj 2010 23:16

  Oraklet hade redan som barn, fått en gåva. Men hon kunde inte förstå den förrän hon växte upp till en vuxen kvinna. Hon kunde se och uppleva saker ifrån framtiden. Hon mötte okända människor och kunde se om de var t.ex gravida. Dagen efter kunde den okände få reda ett positivt graviditetstest som vekligen talade om att människan var gravid. Andra kunde få besked om att de inte skulle oroa sig och deras problem löste sig. Hon valde att bli en omsorgsfull människa, hjälpte andra med deras problem, men glömde bort sig själv.

 

Oraklet förstod att hon själv behövde kärlek för att kunna hjälpa andra på ett kärleksfullt sätt. Hon behövde en man att älska och att bli älskad av. I ett fjärran land, fann hon en fager yngling som lockade henne med kärlek. Han sa de vackraste orden och att hon var hans för evigt. Oraklet som saknade kärlek, förblindades av hans vackra ord och hans sköna yttre, men ynglingen ville bara ha ett barn ifrån henne och ville inte leva efter hennes vilkor.


   Profeten hade växt upp i samma stad. Han åkte norrut i sin ungdoms tid, för att söka inre visdom. Hans själ var förtvivlad och sargad, han behövde frid i sinnet. I många år bodde han i naturen. Djur och växter i hans närhet, gav honom inre frid. Visdomen lärde han sig från en högre makt. I många år studerade han den högre maktens kunskap, för att kunna förmedla sin lärda visdom till folket. Han var tacksam över den vishet och kunskap han var tilldelad, men kunde även känna det som ett ok över hans belastade axlar. Han ville leva som en vanlig man i harmoni med människor och djur. Han valde att bli en omsorgsfull människa, hjälpte andra med deras problem, men glömde bort sig själv.

 

Profeten fick en vision om att han var förberedd på att lämna naturen i norr och påbörja sitt liv som en vanlig man. Resans väg gick söderut, till staden där Oraklet bor.

 

   Delfinernas Budbärare var en vis och erfaren man som hade levt med indianer, simmat bland hajarna, lekt med krokodiler, rest jorden runt och var vän med många av världens olika folkslag. Han förmedlade delfinernas budskap om fred och samklang med människor jorden. Han såg att godheten oftast vann över ondskan. Det var en man som alltid gick sin egen väg. Det var inte hans hjärta, hans själ eller ens hans fötter som styrde dennes väg. Det var alltid hans inre känsla som drev honom framåt. Han valde att bli en omsorgsfull människa, hjälpte andra med deras problem, men glömdes bort av dem.

 

Budbäraren och hans käresta var på en plats där de försökte rädda alla de delfiner som var hotade av onda människor. Budbärarens käresta var en omsorgsfull och varm kvinna. Hon värnade om alla människor och djur, som var utsatta för förtryck eller elakheter.

  

Oraklet var också där för att göra en insats för de arma djuren. Andra goda människor gjorde också sitt bästa för att rädda delfinerna. Tillsammans var de alla starka, och denna gång hade delfinerna verkligen människorna sin sida. Denna kväll kom Profeten på sin springare. Det var första gången han var där och det var första gången han mötte Oraklet.

  

 Budbäraren som alltid följde sin känsla, sa till Profeten och Oraklet att de var ämnade åt varandra trots att de inte riktigt hade förstått det än. Profeten tvivlade, medan Oraklet som ändå kunde blicka in en bit i framtiden, kände något magiskt i luften. Deras själar sammanfogades och dess kväll var som ett sprudlande konfetti i alla dess färger. De gav varandra löften om att återförenas.

 

Till sist hann kärleken ifatt Profeten och Oraklet. Av sten och trä byggde de sitt hem. Alla de de djur som hade följt deras väg, levde i harmoni med varandra. Och vad jag vet är, att än i dag lyser solen över deras hus i den vackra kyrkbyn.

 

  

 

Men hur gick det då för de hotade delfinerna. Varje dag är ett hot mot deras överlevnad. Men varje dag som den goda människan kämpar för delfinerna, är en seger för dess överlevnad och existens.....och då var sagan all...vi ses...

 

 
 
Susansnusan

Susansnusan

5 juni 2010 18:49

Helt underbart skrivit tycker vi:-)
Du har talang du Sven Vän/Svisse
Love you!

http://susansnusan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven - 10 februari 2011 15:14

Tack kära läsare för att ni följt min blogg. En del har varit med ifrån starten och en del har besökt den lite då och då. Om ni har gillat min blogg och är nyfiken på att läsa mer, kan ni hitta min nya blogg här :   http://farmhousespiri...

Av Sven - 10 februari 2011 15:10

   Att möta en människa är att se människan, men att enbart betrakta denna med egna ögon gör ingen sedd. Du ser bara egna möjligheter av detta möte, men du ser inte vad personen ger.     Om inte den andre människan dig ser, är det enbart e...

Av Sven - 19 januari 2011 18:36


Tänkte bara att ni skulle få en chans att se denna art, innan den skyggt försvinner djupt in i de norrländska skogarna. Skrämd, skadeskjuten och förlorad i sin art. Denna varg hann undan slakten, men inte hans flock.              De fö...

Av Sven - 17 januari 2011 19:26

www.naturskyddsforeningen.se  2011-01-17 Snaran dras åt kring regeringens vargpolitik   Ungefär samtidigt som den sextonde vargen sköts i Värmlandsskogarna idag tröt miljökommissionären Janez Potoĉniks tålamod med den svenska vargpolitike...

Av Sven - 14 januari 2011 20:59


I morgon upprepas förra årets hetsjakt med licensjägare som tycker sig ha rätten att skjuta av den redan utroningshotade svenska vargstammen. Det behövs tydligen 6000 jägare för att skjuta de 20 vargar som ska tas bort ifrån vargbeståndet i år...

Ovido - Quiz & Flashcards