Alla inlägg den 5 maj 2010

Av Sven - 5 maj 2010 16:56

Jag är ledsen och förtvivlad.

Vovven, min bästa fyrbenta vän, är krasslig. I förgår  upptäcktes droppande blod ifrån Vovvens penis. Blod i urinet låter ganska farligt och otäckt, tycker jag.

Efter två timmars tid och några tusenlappar fattigare, fick jag beskedet ifrån veterenären på djursjukhuset.

 

Vovven hade UVI och en förstorad prostata. Det är tydligen inget ovanligt för äldre hundar. Det positiva är att på hundar är det mycket ovanligt att det skulle vara en cancerform. Det negativa är att troligtvis behöver Vovven hormonbehandling för att få ner förstoringen på prostatan och att problemet kan återkomma p.g.a hans ålder. Hormonbehandlingen är en kemisk kastrering. 

Vovvens  diagnos kan även skapa problem för Vovvens naturliga behov, just för att prostatan kan trycka på ändtarm och urinrör. En ultraljudsundersökning krävs för att fastställa hur svullnaden ser ut och hur behandlingen ska fortsätta. Detta sker inte förrän på måndag.

 

UVI behandlas med antibiotica och det enda problemet är att få i honom tabletterna. Tydligen luktar de väldigt illa för en hundnos. Vovven sållar bort dem ifrån väldoftande leverpastejklumpar och andra delikatesser.

 

  

 

I övrigt tyckte veterenären att Vovven hade friska tänder,vackert glansig päls och ett starkt hjärta. Det var en mycket pigg och lekfull gamling, tyckte hon.

 

Jag hoppas verkligen att min vän får vara med mig några år till, utan att förvärras av svåra ålderskomplikationer.

 

..Det är med ledsnad vi ses.. 

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards