Alla inlägg under november 2009

Av Sven - 9 november 2009 11:39

Jag och Mys har haft ett fruktansvärt gräl. Det är inte den enes eller den andres fel, utan en kombination av två som ser det olika. Det är oerhört frusterande när ordets mening och betydelse inte når fram. Det går inte att föra en saklig diskusion då och konflikten blir olöst. Istället blir det en maktkamp med smutskastning som följd.

Den som kastar mest skit är inte vinnaren, utan snarare den som sårar mest.

Kärleken är det mest komplicerade femomen som människan stöter på. Jag vill inte leva utan den. Jag vill fördjupa den när jag har den. Men två olika människors bakgrund och livssyn kan förvärra kärleken eller till och med förstöra den, om allt tas fögivet och du slutar att lyssna på din partner eller att du märker att du inte får gehör för dina egna behov och värderingar. Just nu är min kärlek laddad med ångest...vi ses..

Av Sven - 5 november 2009 16:29

Denna dag känns mest som vacuum. Varken jag eller Mys har sovit särskilt bra i natt. Max fyra timmar.

Det låg lite snö på marken i morse, men det övergick snabbt till en grådisig dimma som spred sig över landskapet. De kala träden lyser knappt synbart genom dimman.Vädret är riktigt trist helt enkelt.

Både jag och Mys är lediga idag, men den grå vardagen tar över. Massor med bortglömda åtgärder behövdes tas tag i. Blommorna saknade vatten och har endast överlevt av slumpen. Naturens sörja har trängt in vårt bo, det krävdes en påtaglig städning i huset.

Det blir liksom inte riktigt tid för kärleken, när vardagssysslorna tar över.

Nu inväntar vi vår vän Susansnusan, som skulle komma på besök i kväll. Det känns roligt att vännen hälsar på .Hon har nyligen kommit hem ifrån Turkiet. Det ska bli spännande att höra lite om resan och umgås lite. Jag hoppas att jag och Mys orkar med en liten kram innan vi lägger oss och somnar.......vi ses...

Av Sven - 4 november 2009 22:23

På sommaren är den lantliga miljön lockande för många. Våra vänner i stan kommer ofta och hälsar på. Det grillas ofta på bakgården och det är så mysigt att vara på landet.

När vi flyttade till gården ifrån stan, var det många av våra vänner som tyckte att vi skulle starta Bed & breakfast eller café.

Just för att det var en så mysig och pittoresk miljö.

Var är alla de i från stan, nu när det är höst på landet?  .....vi ses...

Av Sven - 4 november 2009 22:03

Assyriska - Djurgården

 

När Assyriska grundades på 70-talet, var det ett lag som enbart hade spelare med invandrarbakgrund. Det var mycket unikt då. Laget uppmärksammades inte så mycket för att de spelade fotboll, utan mer just för att spelarna var invandrare i svensk fotboll.

Idag reflekterade jag att i Djurgårdens laguppställning, var det mest namn utländsk härkomst bland spelarna i denna match. 

Det roliga med svensk fotboll är att man är med i laget för vad man kan och vad man presterar och inte för var man kommer ifrån.

Matchen då ? 2 - 0 till Assyriska...vi ses..

Av Sven - 4 november 2009 14:10

Jag och Mys är intresserade av inredning

och vi trivs med att skapa vår miljö.

Vår inspiration är etnisk med inslag ifrån Afrika och Indien.

 

     

 

lite inslag ifrån vår veranda, där vi ofta äter frukost tillsammans.

 

  

 Vårt sociala rum med Tv-hörna och matbord

 

     

 

I musikrummet kan man koppla av med en bok eller en film.

 

  

 

 

Så ser det ut...vi ses...

Av Sven - 3 november 2009 17:03

I morse vaknade jag med ett ryck och känslan av att jag hade försovit mig. Trött och yrvaken, blickade jag ut i mörkret för att försöka se vad klockan var. Jag insåg att det var strömavbrott i hela bygden. Jag måste ju veta vad tiden stod på, så jag vacklade genom de mörka rummen. Jag var vaken en timme för tidigt och jag vågar inte somna om utan väckarklocka.

Det händer ibland på landet att det blir strömavbrott, så situationen var inte ny. Det var bara till att tända upp stearinljusen och få igång gasolvärmen. Men det störde mig att jag skulle missa mitt morgonkaffe. Okey, jag tar ficklampan och går en tur med Vovven. Han hade inte visat något tecken på att han behövde gå ut så tidigt. Vilken jävla start på dagen, tänkte jag. Inget kaffe och en totalt sovande hund som motstidigt reser sig upp för en alldeles för tidig morgonpromenad.

Vi gick iväg i ljusens sken och ifrån en sovandes Mys. Hon hade nog ingen aning om att det inte fanns någon ström i huset. Men jag hade fel. Mys hade plockat fram vår batteridrivna radio innan hon gick och lade sig igen. God tanke att jag iallafall skulle kunna lyssna på musik i mörkret. Hon är en underbar kvinna.

 

  

 

Jag, Vovven och strömmen kom tillbaka. Jag hade möjlighet att brygga mitt morgonkaffe.

Det var ju faktiskt ganska mysigt med lite lugn musik ifrån radion och skenet ifrån våra glaslyktor. Jag släckte ned elbelysningen och njöt till fullo av min frukost, tills det var dax att köra till jobbet. En skön start på dagen...vi ses...

Av Sven - 2 november 2009 19:36

I dagens tidning läste jag om ett hundratal skåningar som hade fått frågan : Vad är bäst med Skåne? De flesta hade svarat närheten till Danmark och kontinenten. Det är ju trevligt att många trivs med att åka utomlands.

Samtidigt märker jag dagligen rasistiska påhopp och främlingsfientlig attityd i det skånska samhället. Det känns väldigt ruggit att det verkar vara många som bär denna åsikt.

Jag har oxå observerat att hamburgare, kebab, pizza, tacos, totillas, sushi och asian takeaway, är ett naturligt inslag bland många skåningar när de samlas för fredagsmys.

Så vem tycker vad ? Eller märks inte kopplingen att det finns både gott och ont med ett mångkulturellt samhälle. Bra och dåliga människor är ett globalt symtom, du kan stöta på dem varsomhelst i världen. Det är likadant med prylar,mat, musik, kultur o.s.v

Jag tycker livet berikas av nya annorlunda upplevelser, händelser och åsikter som finns uti den stora världen. Och allt detta hade jag missat om jag hade betraktat allt som är olikt det jag har lärt mig med rädsla och hat...vi ses.. 

Av Sven - 2 november 2009 17:50

Vid den här tiden på året, är det inte ovanligt att vuxna har beställt jultidningar.Folk beställer av sina barn, grannens barn eller andra ungar. Det är tradition och inte för att det egentligen finns något behov av dessa produkter. Snarare är det lite gulligt och ungen får dessutom hjälp med att skapa poäng till sin säljaregåva.

 

  

 

men det är väl sällan tidningarna levereras på ett sådant här mysigt sätt.

.....vi ses...

Ovido - Quiz & Flashcards