Alla inlägg under november 2009

Av Sven - 2 november 2009 16:49

Eftersom jag är född och uppvuxen i Malmö, känns det som om jag hittar bra när jag promenerar i stan. Men det är skillnad att köra bil i storstaden. Jag har ju inte haft körkort i hela mitt vuxna liv och därför har det bara blivit två tillfällen som jag har kört i Malmö.

Bilvägarna är fylld av hektisk trafik, skyltar och filer, enkelriktat och bussvägar.

Dessutom är det inte samma raka spår som när du promenerar. Du måste verkligen veta vart du ska köra och inte tveka en sekund när du ger dig ut i trafiken. Därför trivs jag inte med att köra bil i Malmö.

I helgen var det dax för kranssättning på min moders grav, för första gången på egen hand. Hennes gravplats finns på en väldigt stor kyrkogård i närheten av Rosengård.

Jag tänkte så att om jag ska enbart dit, behöver jag inte köra i Centrala Malmö. Jag kan ju ta inre ringvägen dit. Jag försökte finna en vettig vägbeskrivning på Eniro och Hitta.se, de var svårtolkade.

Okey jag kör väl på känsla då. Sagt och gjort. Vi hoppade in i Volvon och drog till Malmö.

Att hitta till Malmö var inga problem. Det var värre att hitta in i stan.

Jag kontaktade min livlina, min kusin, som i hela sitt liv bott i denna stad. Via telefon ritade jag en vägkarta som skulle föra mig till plats om jag tog första vägen till vänster. Jag rattade vänster, men vafan jag var åter på motorvägen och helt fel.

Jag lyckades ta mig av ifrån motorvägen och fick fråga en person, som stod och påtade i sin trädgård, om han visste vägen. jag fick en ny vägbeskrivning och sen bar det iväg.

I Arlöv hade jag hamnat, när jag stannade osäkert om var jag befann mig. Nu bestämde jag mig för att bara dra rakt genom stan och enbart köra på min känsla. Det fick bära eller brista.

Vilken himmelsk upplevelse det var att se denna kyrgogård framför mig och jag var i mål.

Allt därefter var odramatisk. Kransen blev lagt, jag Mys och Vovven fick tid över för lite umgänge med min kusin. Det blev till och med en hämtpizza på vägen hem.

Lita alltid på din magkänsla, den brukar stämma....vi ses...

 

Ovido - Quiz & Flashcards